UTVRĐENE BROJKE

Zaposleni po ministarstvima u Kukuriku Vladi

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.02.2012 14:55
  • Objavljeno 23.02.2012 u 14:55
Vlada Zorana Milanovića

Vlada Zorana Milanovića

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Hrvatska vlada na današnjoj je sjednici utvrdila ukupnu godišnju kvotu dozvola za zapošljavanje stranaca u ovoj godini, njih 3988, a donijela je i uredbe o unutarnjem ustrojstvu jedanaest ministarstava.

Vlada je, naime, produžila već postojećih tri tisuće dozvola za zapošljavanje stranaca i odobrila novih 988 dozvola, najviše u sektoru brodogradnje, njih 614 te u turizmu 145.

Prema uredbi o unutarnjem ustrojstvu Ministarstvo poljoprivrede ima 1245 zaposlenih, a dosadašnjom sistematizacijom bilo je predviđeno 1377 radnih mjesta.
Ministarstvo pravosuđa, uključujući i zaposlene u kaznenim tijelima (kaznionice, zatvori, odgojni zavodi...) može imati 4896 zaposlenih, a ranijom sistematizacijom bilo je predviđeno 4911 ranih mjesta.

U Ministarstvu branitelja predviđena su 243 zaposlena, a dosadašnjom sistematizacijom bilo je predviđeno 270 radnih mjesta.

Za dva mjesta smanjen je broj zaposlenih u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta koje po novoj sistematizaciji može imati 363 zaposlena.

Ministarstvo uprave, prema uredbi, može imati 185 zaposlenih, Ministarstvo gospodarstva 281, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 509 zaposlenih, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukure 1015.
U Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja sistematizacijom je predviđen 451 zaposleni, u Ministarstvu zdravlja 576, a u Ministarstvo zašite okoliša i prirode 336.

Vlada je osnovala Nacionalno povjerenstvo za provođenje decentralizacije i reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave kojem je na čelu potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica.

Članovi povjerenstva su i ministri u vladi, njih deset iz odgovarajućih resora, četiri župana, dva gradonačelnika, jedan zamjenik gradonačelnika, dva općinska načelnika i četiri neovisna vijećnika, a sastav povjerenstva bit će višestranački.

Vlada je za nedjelju 25. ožujka raspisala prijevremene izbore za Gradsko vijeće Iloka te za Općinska vijeća općina Goričan, Klis, Lokve i Višnjan-Visignano.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi