napetost sve veća

Zapadne zemlje pozivaju građane da hitno napuste Ukrajinu: ‘Broj ruskih vojnika raste...‘

11.02.2022 u 21:04

Bionic
Reading

SAD i njihovi saveznici imaju nove obavještajne podatke koji sugeriraju da bi Rusija mogla pokrenuti napad na Ukrajinu čak i prije kraja Olimpijskih igara, reklo je za CNN više izvora upoznatih sa situacijom

Jens Stoltenberg, NATO-ov glavni tajnik, ponovo je upozorio na stvarnu opasnost novog oružanog sukoba u Europi, javlja RTL.

"Broj ruskih vojnika raste, a rokovi za upozorenje su sve kraći", rekao je Stoltenberg danas u bazi Mihaila Kogalniceanua na jugoistoku zemlje.

Niz zemalja pozvalo je svoje državljane da odmah napuste Ukrajinu, među njima SAD, Japan, Nizozemska i Velika Britanija, Južna Koreja, Latvija...

  • +10
Ruski raketni arsenal Izvor: EPA / Autor: YURI KOCHETKOV

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan proširio je svoju izjavu da bi Rusija mogla pokrenuti invaziju na Ukrajinu "u bilo kojem trenutku". Rekao je da postoji "vrlo jasna mogućnost" da će Rusija djelovati vojno, ali nije mogao točno odrediti kada i kako.

"Ipak želim biti kristalno jasan. Ne kažemo da je odluka donesena - da je konačnu odluku donio predsjednik Putin", rekao je.