NAKON VIROZE

Zanima vas gdje ljetuje Milanović? Ne može, to je tajna!

12.08.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon što je ministar Ivan Vrdoljak javno prozvao novinare da bi bilo pristojno da upitaju za zdravlje premijera Zorana Milanovića, kojeg je uoči sinjske Alke pokosila viroza, upitali smo premijerov ured gdje će se on, ali i njegovi ministri, oporavljati prije sljedeće sjednice Vlade. No iz Vladine Službe za odnose s javnošću stigao je tek odgovor u kojem stoji da se premijer odmara 'u jednoj državnoj rezidenciji', ne želeći reći o kojoj je riječ

Nakon što zbog viroze nije nazočio 300. sinjskoj alki, 'premijer Zoran Milanović odmara se u jednoj od državnih rezidencija', doznajemo iz neobično šturog odgovora tportalu Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

Čemu takva tajnovitost, nije sasvim jasno jer do sada godišnji odmor hrvatskog predsjednika Vlade nije bio u domeni tajne. Novinari su ga čak uredno fotografirali dok se rekreirao na Hvaru.

Podsjetimo, prošle godine od 4. do 17. kolovoza premijer je za odmor koristio vilu Kovač na Hvaru gdje je i ranijih godina ljetovao s obitelji, provodeći godišnji odmor vrlo aktivno, navodno vozeći bicikl i do 80 kilometara dnevno.

Je li i ove godine za odmor odabrao nekad omiljenu rezidenciju Vladimira Bakarića na Hvaru, nije nam poznato. Poznato je tek da je za smještaj i hranu u Vili Kovač prema nekim izračunima isplaćeno 52.000 kuna.  

Inače, prema Odluci o korištenju rezidencijalnih objekata u vlasništvu RH, državni dužnosnici te njihovi strani gosti prošlog su se ljeta, pored spomenute rezidencije na Hvaru, mogli odmarati u vilama Brijunka, Jadranka, Kaštel i Bijeloj vili, kao i na otocima Vanga i Galija u sklopu Brijuna. No samo je premijer Milanović iskoristio mogućnost besplatnog ljetovanja.

On je ujedno jedini koji je prošle godine koristio državnu rezidenciju za odmor, što je za proračun jeftinija varijanta nego da je otišao u svoju kuću za odmor na Krku, jer smanjuje trošak logistike i osiguranja koje uvijek mora biti uz premijera.