KANDIDAT HKDU-a

Zakasnio otvoriti zaseban račun, pa traži poništenje izbora

08.12.2011 u 17:18

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo (DIP) na današnjoj je sjednici kao neosnovan odbilo prigovor kandidata za zastupnika u Hrvatski sabor Bože Rendića, nositelja liste Hrvatske kršćanske demokratske unije - HKDU u III. izbornoj jedinici te nije udovoljilo njegovu zahtjevu da se, zbog sumnje u nepravilnosti tijekom postupka izbora zastupnika u Hrvatski sabor, izborni rezultati za III. izbornu jedinicu ponište.

Kako se navodi u DIP-ovu priopćenju, Rendić je u svom jučer podnesenom prigovoru naveo kako je on kao nositelj liste i HKDU stavljen u nepovoljan položaj u odnosu na druge liste u III. izbornoj jedinici.

Rendić u prigovoru među ostalim navodi da nije pravovremeno otvorio poseban račun te nije mogao ravnopravno u svim medijima iznositi svoj predizborni program, kao i program HKDU. HRT im, kako ističe, nije emitirao predizborne spotove čiju je izradu platio, kao što je platio i sve druge troškove za financiranje izborne promidžbe, a u čemu je izviješten posljednjeg dana predizborne kampanje.

Stoga drži da je pretrpio nepopravljive posljedice te predlaže da se izborni rezultati za III. izbornu jedinicu ponište.

DIP drži da je u svemu postupao u skladu sa zakonskim propisima, te ne postoji niti jedan razlog koji bi doveo do nepravilnosti koje bi u postupku izbora utjecale na rezultat izbora.