POKUŠAJ SPAŠAVANJA

Zagrepčanin i Varaždinac poginuli na slapovima Mrežnice

28.07.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Na mrežničkom slapu kod Mihalić Sela Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i ronioci dugoreškog kluba Vodomar tragaju za tijelom muškarca koji se sinoć najvjerojatnije utopio spašavajući kolegu, čije je mrtvo tijelo kasnije pronađeno

Prema riječima pročelnika karlovačkog HGSS- a Dubravka Butale, sinoć je grupa muškaraca nakon fizičkih radova na vikendici došla na Mrežnicu da se osvježe, a 59-godišnji Zagrepčanin se poskliznuo i pao u vodu te se počeo utapljati, a pomoć mu je nastojao pružiti 48-godišnjak iz Varaždinskih Toplica.

Županijski centar 112 izvijestio je jutros da su sinoć oko 20,15 zaprimili dojavu građana da su dvojica muškaraca oko 19,30 sati skočili u Mrežnicu kod Mihalić Sela, te da ih više ne vide, ali je pola sati kasnije tijelo Zagrepčanina pronađeno.

Karlovački HGSS-ovci su nastavili potragu za drugim muškarcem sve do 45 minuta poslije ponoći, kada je potraga bila prekinuta. U jutros nastavljenoj potrazi sudjeluju četiri ronioca, dva iz Vodomara i dva iz karlovačkog HGSS-a, te još petorica članova HGSS-a koji pretražuju teren na obali i vodu iz čamaca.