GLAS NARODA

Zagrepčani ne žele financirati ovakav Dinamo

13.05.2011 u 12:06

Bionic
Reading

'Ne želimo da Grad Zagreb financira Dinamo' – odgovaraju građani na pitanje o javnom financiranju kluba. Novac koji Grad troši na Dinamo građani bi iskoristili za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, zlostavljanim ženama, napuštenoj djeci u domovima...

Dragan Kovačević, predsjednik zagrebačkog HNS-a, koji je prije nešto više od godine dana govorio je kako će u ime HNS-a predložiti gradskim vlastima da prestanu financirati Dinamo. Prema njegovim saznanjima, Dinamo je od Grada Zagreba na više razina znao godišnje dobiti i do 70 milijuna kuna. Danas na pitanje o financiranju Dinama iz gradskog proračuna govori nešto suzdržanije.

'Ne zalažem se da Grad prestane financirati Dinamo, nego da se Dinamo, ali i svi profesionalni klubovi, ne samo u nogometu, nego i u drugim sportovima, a osobito amaterski sport, počnu financirati na jedan normalan i transparentan način', objasnio je Kovačević.

Kaže da u slučaju javnog financiranja Dinama ima dosta oprečnih stavova budući da Grad ne financira direktno Dinamo, već stadion.

'To je složena problematika u koju malo tko u ovom gradu želi uopće ulaziti. Bilo bi bolje i za Grad i za gospodina Mamića i sve oko Dinama da imaju čist odnos.'

Ipak, kriza je učinila svoje pa su danas izdvajanja Grada za Dinamo znatno manja, dodaje Kovačević. Prema njegovim riječima, Zagrebački Holding više ne daje novac Dinamu, a Turistička zajednica također je prepolovila svotu. Ostao je Grad koji iz proračuna novac daje po pravilima financiranja vrhunskog sporta. No ključno je pitanje, kaže Kovačević, je li Dinamo u europskim okvirima neki vrhunski klub.

Što Zagrepčani misle o financiranju Dinama