ispravak

'Zagrebački velesajam nije mjesto trgovanja utjecajem, uprava ima samo jednog člana, a Tomšić, Jarec Kosić, Staroveški i Baća nisu članovi stranke Bandić Milan 365'

30.07.2021 u 11:49

Bionic
Reading

Na članak pod naslovom 'U Upravi ove zagrebačke gradske tvrtke sjedi čak pet 'bandićevaca'; Tomašević: Još nisam razgovarao s direktoricom', putem odvjetničkog društva Mihočević & Bajs reagirali su zahtjevom za ispravak objavljene informacije Ivana Jarec Kosić, Mladen Staroveški, Željko Baća i Zagrebački velesajam

Ispravak objavljenih informacija u članku 'U Upravi ove zagrebačke gradske tvrtke sjedi čak pet 'bandićevaca'; Tomašević: Još nisam razgovarao s direktoricom', a riječ je o informacijama koje je prvi objavio RTL, prenosimo u cijelosti.

'Nije točno da je Zagrebački Velesajam potencijalno mjesto trgovanja utjecajem i da u upravi Zagrebačkog velesajma "sjedi" čak pet članova stranke bivšeg gradonačelnika Milana Bandića. Uprava Zagrebačkog velesajma sastoji se od jednog člana - dr.sc. Dine Tomšić, direktorice Društva, koja nije član niti jedne političke stranke.

Nije točno da je direktoricu Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dinu Tomšić na funkciju postavio Milan Bandić te da se ispod nje nalaze zaposlenici sa članskom iskaznicom Bandićeve stranke. Direktorica dr. sc. Dina Tomšić zaposlena je na Zagrebačkom Velesajmu od 16.5.1994. godine i nije član niti jedne političke stranke.

Nije točno da je Ivana Jarec Kosić član stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Direktorica Službe za računovodstvo i financije Ivana Jarec Kosić zaposlena je na Zagrebačkom velesajmu od svibnja 2018. godine, na radno mjesto rukovoditeljice Odjela za računovodstvo i financije, te je uslijed odlaska u mirovinu bivše direktorice Službe za financije, imenovana direktoricom službe 2019. godine. Tijekom proteklih nekoliko godina na Zagrebačkom velesajmu je bilo još unaprjeđenja drugih radnika na rukovodeća radna mjesta, a koja su se odvijala po ključu sposobnosti radnika koji su zaposleni na Zagrebačkom velesajmu.

Nije točno da je Mladen Staroveški član stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Mladen Staroveški nije član niti jedne političke stranke, niti je ikada bio. Zaposlen je na Zagrebačkom velesajmu 1999. godine a 2018. godine imenovan je direktorom Službe za sajmove i događanja. Tijekom proteklih nekoliko godina na Zagrebačkom velesajmu je bilo još unaprjeđenja drugih radnika na rukovodeća radna mjesta, a koja su se odvijala po ključu sposobnosti radnika koji su zaposleni na Zagrebačkom velesajmu.

Nije točno da je Željko Baća, član stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Željko Baća zaposlen na Zagrebačkom velesajmu 2001. godine na radno mjesto vatrogasnog tehničara-zaštitara, te i danas radi na navedenom radnom mjestu. Rješenjem MUP-a, Ravnateljstvo civilne zaštite, 25.11.2020. godine imenovan je kao odgovorna osoba za poslove privatne zaštite u unutarnjoj službi zaštite.

Nije točno da su se neki od direktora po Velesajmu hvalili unaprjeđenjem upravo zbog članke iskaznice. Zagrebački Velesajam je tijekom proteklih godina unaprjeđivao radnike na rukovodeća radna mjesta prema sposobnostima zaposlenih. Nije bilo zapošljavanja vanjskih radnika na rukovodeća radna mjesta, već su radnici koji su svojim sposobnostima udovoljili potrebnim uvjetima i probnom roku bili unaprijeđeni. Zagrebački velesajam kao društvo ne smije i nikada nije imalo praksu pitati bilo kojeg radnika o političkoj pripadnosti i članstvu u bilo kojoj političkoj stranci.'