unosne članske iskaznice

U Upravi ove zagrebačke gradske tvrtke sjedi čak pet 'bandićevaca'; Tomašević: Još nisam razgovarao s direktoricom

20.07.2021 u 19:28

Bionic
Reading

Zagrebački velesajam - mjesto gdje se nekad naveliko trgovalo dobrima, a zadnje vrijeme potencijalno je bio mjesto trgovanja utjecajem, navodi RTL, otkrivajući da u Upravi te gradske tvrtke sjedi čak pet članova stranke bivšeg gradonačelnika Milana Bandića

Direktorica Velesajma je Dina Tomšić, koju je na tu funkciju postavio Milan Bandić, a na funkcijama ispod nje - ekipa s članskom iskaznicom Bandićeve stranke, izvještava RTL Danas. Tamara Čubretović, zamjenica direktorice, bila je u SDP-u pa prešla u Stranku rada i solidarnosti.

Damir Pavlek, pomoćnik direktorice i član Glavnog odbora stranke. Ivana Jarec Kosić, direktorica službe za računovodstvo i financije, članica stranke. Mladen Staroveški, direktor Službe za sajmove i događanja i član stranke. Željko Baća, odgovorna osoba u službi zaštite i član stranke.

"Ili može biti nevjerojatna slučajnost ili je riječ o modelu. Vjerujem, s obzirom na sve informacije koje dolaze od USKOK-a, da je ovo drugo. Da budem iskren, nisam još stigao obaviti razgovor s direktoricom Velesajma da prođemo njihovu financijsku situaciju", rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Dok je bio živ Bandić je imao velike planove za Velesajam. Godinama mu je tvrtka služila za uhljebljivanje podobnih, a onda je vidio još veću priliku. Na toj atraktivnoj lokaciji izgraditi zagrebački Manhattan.

Upravu Velesajma RTL je pitao je li kriterij za rukovodeće mjesto bila članska iskaznica. Proveli su istragu i odgovorili pismenim putem.

"Temeljem usmenih očitovanja navedenih osoba imamo saznanja da nisu svi članovi Stranke rada i solidarnosti. Smatramo potrebnim napomenuti da poslodavac ne smije niti je ikada imao praksu pitati bilo kojeg radnika je li član bilo koje stranke", stoji u odgovoru Uprave Zagrebačkog velesajma.

Izvori RTL-a tvrde suprotno jer su se neki od direktora po Velesajmu hvalili unaprjeđenjem upravo zbog članske iskaznice.

Na ovaj članak, putem odvjetničkog društva Mihočević & Bajs, reagirali su zahtjevom za ispravak objavljene informacije Ivana Jarec Kosić, Mladen Staroveški, Željko Baća i Zagrebački velesajam, a ispravak možete pročitati ovdje.