uoči izbora

Zagrebački SDP: Jasnije ćemo komunicirati neslaganja s vladajućim Možemo!

25.09.2023 u 12:39

Bionic
Reading

V.d. predsjednik zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić predstavio je u ponedjeljak nova lica zagrebačkog SDP-a, među kojima je nova predsjednica Kluba SDP-a u Gradskoj skupštini Tanja Sokolić poručila kako će od sada, jasnije komunicirati neslaganja s vladajućim Možemo!

Na konferenciji za medije u središnjici SDP-a, Kolarić je predstavio nova lica i smjer zagrebačkog SDP-a. Nakon što je proteklih godinu dana, zagrebački SDP bio u reorganizaciji i svojevrsnoj medijskoj “karanteni”, sada je najavljen zaokret u odnosu prema koalicijskom partneru Možemo!, s kojim čine većinu u zagrebačkoj Skupštini. Iz gradske organizacije stranke poručuju da će s koalicijskim partnerom u Zagrebu i dalje “surađivati i raditi odgovorno prema gradu”, no, dodala je, Tanja Sokol, različitosti koje imaju u odnosu na Možemo!, od sada će bit vidljivije.

“Neke od tih različitih stavova koje imamo, u odnosu na one koji su na vlasti u gradu, komunicirat ćemo i javno za razliku od onoga što smo do sada radili. Našu različitost ćemo učiniti vidljivijom”, poručila je nova predsjednica Kluba SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Dodala je da su u gradskom SDP-u nezadovoljni razinom komunalnih usluga u gradu i brzinom promjena koje uvodi gradska vlast.

“Promjene nisu dovoljno brze, a dostignuti standardi se srozavaju”, istaknula je Sokolić. Napominje kako je Zagreb grad u kojem svaki stanovnik ima pravo na visoko kvalitetne usluge, a da s razinom komunalnih usluga u gradu - nisu zadovoljni.

“Načinom na koji se gospodari otpadom, organizacijom javnog prijevoza”, nabrojala je Sokolić i dodala da će se klub SDP-a u Gradskoj skupštini zalagati za efikasnije upravljanje procesima. Kolarić je istaknuo da zagrebački SDP za Zagreb ima velike planove: graditi ga otvorenim i inkluzivnim te osigurati uvjete za zdravi ekonomski i gospodarski rast na temeljima prosvjetiteljstva i društvene pravednosti. Predsjednik središnjeg Savjeta SDP-a Zagreb Damir Ljutić istaknuo je kako je to tijelo definiralo šest područja za djelovanje u gradskoj politici - inkluzivnost, kulturu i obrazovanje, prostor, dobro upravljanje, gospodarstvo i financije.

“U proteklim mjesecima, kreirano je 36 programa koje će zagrebački SDP prezentirati i koje će nastojati gurati s koalicijskim partnerima”, istaknuo je. I drugi predsjednici i članovi stručnih savjeta predstavili su svoje ciljeve za Zagreb. Među njima, Petar Kriste, član Savjeta za upravljanje imovinom Grada, predstavio je kako SDP vidi reorganizaciju samouprave u Zagrebu.

“Umjesto trenutnog trorazinskog oblika samoupravljanja, SDP ide u smjeru dvorazinskog oblika upravljanja gradom, s ciljem smanjivanja biranih i plaćenih vijećnika te dostupnijom i efikasnijom vlasti u Zagrebu”, istaknuo je.