kraj jednog perioda

Zagrebački maturanti bučno proslavili posljednji dan škole

26.05.2023 u 12:25

  • +18

Norijada u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Zagrebački maturanti u petak od jutra slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, Trg bana Jelačića bio je pun maturanata koji su u podne u povorci krenuli prema Bundeku, gdje će uz glazbeni program proslaviti posljednji dan škole

Pjesma, ples, zviždanje i ove su godine bili nezaobilazni dio proslave na središnjem zagrebačkom trgu.

Zbog povorke maturanata privremeno će biti obustavljen promet na ruti od Trga bana J. Jelačića, preko Praške, Zrinskog, Strossmayerovog i Tomislavovog trga, Mihanovićevom, Miramarskom, Ulicom Grada Vukovara, preko Mosta Slobode do parka Bundek.

Za maturante je na Bundeku pripremljen glazbeni program a oko 14 sati trebao bi ih obići i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

  • +50
Norijada u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Kako bi Norijada prošla bez većih incidenata, na Bundeku će dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba. Zabava traje do 20 sati, a radi lakšeg i bržeg povratka domovima, organizirane su pojačane linije gradskog prijevoza.

Maturanti uz glazbu u Zagrebu slave zadnji dan škole Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Maturante će zabavljati Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont. Voditelj programa biti će animator Marko Petar Orešković.

Maturanti na Norijadi u Zagrebu urlaju 'Za dom spremni' Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic