komunalni div

Zagrebački holding lani imao gubitak od 305 milijuna, a stara uprava ima pravo na otpremnine, pogledajte koliko one iznose

16.06.2021 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon promjene vlasti na lokalnim izborima u Zagrebačkom holdingu (ZGH) došlo je do smjene čelnih ljudi, a tportal je provjerio na kolike otpremnine imaju pravo sada već bivši članovi Uprave

Ana Stojić Deban, Bernard Mršo, Danijela Franić i Marica Dusper sada su već bivša Uprava Zagrebačkog holdinga, a na njihovo mjesto Skupština društva, koju čine gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, postavila je Nikolu Vukovića za predsjednika Uprave i Antu Samodola za člana dok će tri preostala člana, kako je rekao Tomašević, tražiti na javnom natječaju.

>>> Tomašević o starim-novim licima u Holdingu: Nismo prekršili predizborno obećanje! Morali smo brzo djelovati

Svaki član bivše Uprave, prema slovu ugovora, ima pravo na otpremninu u iznosu od tri bruto plaće.

U slučaju Stojić Deban, bivše predsjednice Uprave, kako nam je potvrđeno u Holdingu, to iznosi 99 tisuća kuna dok svaki od tri preostala člana ima pravo na 90 tisuća kuna bruto. Sve ukupno 369 tisuća kuna.

Iako je uobičajeno da menadžeri imaju i policu životnog osiguranja za doživljenje, a po isteku osiguranja uvećanu za pripisanu dobit, kao neki oblik dodatne stimulacije za rad, čini se da to u ZGH nije bio slučaj. Naime, kako nam je odgovoreno iz Holdinga, oni tu opciju nisu imali.

Bivši članovi Uprave Zagrebačkog holdinga Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Istovremeno, iz Grada su priopćili kako je ZGH prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini prvi put u posljednjih sedam godina iskazao sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna.