problem 'jakuševac'

Zagrebački HDZ zatražio neopozivu ostavku gradonačelnika Tomaševića

04.12.2023 u 16:34

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman ustvrdio je u ponedjeljak da je odron na odlagalištu Jakuševec rezultat nesposobnosti gradske vlasti te pozvao gradonačelnika Tomislava Tomaševića, kao i direktore Holdinga i Čistoće, da odmah podnesu neopozivu ostavku

"Zagrebački HDZ je još prije tri tjedna upozoravao kako je Jakuševec tempiranana bomba punjena biološkim otpadom. Nažalost, bili smo u pravu zato što je troje radnika danas gotovo platilo glavom nesposobnost i šlamperaj trenutne gradske vlasti" izjavio je Herman u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji.

Dodao je kako je oporba upozoravala da se među mješanim komunalnim otpadom odlaže ono što se ne bi trebalo odlagati.

Naglasio je kako je pri tjedna problem bio samo biootpad no kako postoji saznanje da se među komunalni otpad miješa i zdrobljeni komunalni otpad.

"Normalno je da se struktura takve otpadne mase mjienja zbog čega se ponovno dogodila nova ekološka katastrofa u svega tri tjedna" rekao je Herman uputivši pitanje gradskoj vlasti o tome koliko ljudi mora platiti glavom da građani saznaju što se trenutno događa na odlagalištu..

"Podsjećamo kako je Tomašević sa svojom platformom u političko osvajanje Grada Zagreba krenuo upravo s brda na Jakuševcu 2017. godine kada su zabili zastavu Zagreb je naš i obećali rješavanje odlagališta čim preuzmu vlast", naglasio je Herman podsjetivši kako sanacija Jakuševca koja je obećana do kraja godine nije još započela.

  • +21
Odron dijela odlagališta otpada Jakuševac (11.11.2023.) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Herman je ukazao i na problem koji otpad predstavlja za zagrebačke podzemne vode te zatražio da se institucije ozbiljnije investiraju u ovaj problem.

"Kada ne zna što bi Tomašević zove u pomoć Vladu i na ovaj način želi podijeliti odgovornost te ovo odjednom postaje nacionalna odgovornost" rekao je Herman pozivajući odgovorne, od gradonačelnika do predsjednika uprave Holdinga, do direktora zagrebačke Čistoće da daju svoje neopozive ostavke.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'