AMBICIOZAN PLAN ZA 2011.

Zagreb zacrtao 1.212 malih komunalnih akcija

23.02.2011 u 13:17

Bionic
Reading

Prema planu za 2011. u Zagrebu se planira izvesti 1.212 malih komunalnih akcija što je za 126 više nego što ih je bilo zacrtano u 2010. Plan je tim ambiciozniji kada se zna da je 1.086 akcija koje su trebale biti odrađene lani tek oko 120 realizirano. Prema proračunu na MKA bi se u ovoj godini trebalo potrošiti 180 milijuna kuna

'Lani se nismo proslavili s malim komunalnim akcijama i to nam mora biti poduka za budućnost. Građani nisu navikli na tako malo akcija, a situacija nije bila tako loša da ih se nije moglo realizirati', kazao je predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem na koordinaciji s predsjednicima 17 Vijeća gradskih četvrti.

Da je u 2010. malo toga napravljeno, priznao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je izrazio uvjerenje da će ove godine biti puno bolje, jer su planovi po četvrtima već napravljeni, a i javna nabava je pokrenuta.

'Za prolivenim mlijekom ne valja plakati. Prošle godine nije napravljen dobar posao, ali za ovu smo za sada u prolaznom vremenu Ivice Kostelića', kazao je Bandić.

Prema zacrtanom planu najveći dio akcija (586) otpada na Zagrebačke ceste, slijedi Zrinjevac sa 180, Vodoopskrba i odvodnja (62) itd.

Ono što bi mogao predstavljati problem za početak radova na cestama jest činjenica da još nije izabran nadzorni inženjer za poslove koje bi trebale obavljati Zagrebačke ceste. Prema riječima pročelnika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Zorana Nevestića natječaj za nadzornog inženjera bit će raspisan uskoro.