koronavirus

Šostar: 'Zagreb nije najgori ni u Hrvatskoj ni u odnosu na europske metropole, ali brojke su zabrinjavajuće'

23.10.2020 u 19:28

Bionic
Reading

Zagreb već nekoliko dana bilježi apsolutno najveće brojeve zaraženih u cijeloj zemlji. Mnoge županije i gradovi traže strože mjere, a što je sa Zagrebom u kojem je i dalje loša epidemiološka situacija u Zagrebu. Zato se postavlja pitanje hoće li se uvoditi nove mjere?

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" kazao je da Zagreb u Hrvatskoj nije najgori jer ima 418 zaraženih na 100.000 stanovnika, te da crne rekorde drže Krapinsko-zagorska i Međimurska županija.

'Prosjek Hrvatske je veći od 260, dosta županija je na 300 zaraženih na 100.000, ali brojke su zabrinjavajuće. U odnosu na ostale europske metropole nismo najgori, ali imamo još uvijek zabrinjavajuće brojke. Bojim se da će idućih dana još rasti. I više sam nego zabrinut, ali napravit ćemo sve da u sljedećih 10-15 dana suzbijemo epidemiju i smanjimo brojke", kazao je Šostar na RTL-u.

Naveo je i da sad plaćamo danak nepridržavanju mjera, bar onih osnovnih koje je propisao stožer te da očekuje i veće dnevne brojke od 700 zaraženih.