MAGLA SVUDA...

Zadnji vikend prije Božića hladan, suh i maglovit

16.12.2016 u 11:00

Bionic
Reading

I ovaj vikend nastavit će se vrijeme kakvo nas prati cijelog prosinca - hladno i suho s jutarnjom maglom. Jutarnje temperature ostat će ispod ništice, a tek se početkom idućeg tjedna očekuje znatnija promjena vremena

U petak prijepodne u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno. Od sredine dana manje oblaka pa se očekuju dulja sunčana razdoblja. Najviše oblaka u gorju gdje će postojati mogućnost i za malo snijega. Na Jadranu djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano uz malu naoblaku. U unutrašnjosti je moguća magla ili niska naoblaka, mjestimice i dugotrajna. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu će umjerena i jaka bura postupno utihnuti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -5 do -2, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 1 do 5, a na Jadranu od 9 do 13°C.

U nedjelju će posvuda biti pretežno sunčano uz malu mjestimice i umjerenu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti je mjestimice moguća jutarnja magla ili niska naoblaka ponegdje i dugotrajna. Vjetar posvuda slab i promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -6 do -3, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 10 do 14°C.

Prema trenutačnim prognostičkim materijalima u prvoj polovici sljedećeg tjedna očekuje se blago slabljenje polja visokoga tlaka pa će vrijeme biti nešto nestabilnije i promjenjivije, osobito na Jadranu gdje će biti moguća i kiša.