SVI NA JARUN

Zabranjeno kupanje u jezeru Bundek zbog onečišćenja crijevnim enterokokom

23.07.2019 u 15:31

Bionic
Reading

Zbog onečišćenja vode zabranjeno je kupanje u jezeru Bundek, priopćio je danas zagrebački Gradski ured za zdravstvo. Onečišćenje je otkriveno putem redovitog monitoringa vode za kupanje u zagrebačkim jezerima Jarun i Bundek, a zabrana za Bundek ostaje na snazi do daljnjeg

Razlog kratkotrajnog onečišćenja na sve tri plaže jezera Bundek je povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka. Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka.

Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' nastavit će provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek, kako je propisano Uredbom i dalje svaka dva tjedna. Rezultati analize vode za kupanje, kao i do sada, objavljivat će na službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama.

  • +5
Ljeto na Jarunu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom 'dobro', stoji u priopćenju s potpisom Vjekoslava Jeleča, pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.