RAVNATELJ AZOP-A

Zabranio uvid u kartice jer živi u MUP-ovom stanu?

05.05.2015 u 13:36

Bionic
Reading

U imovinskoj kartici, koja je zajedno sa svima drugima jučer uklonjena s internetske stranice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Anto Rajkovača naveo je da živi u stanu Ministarstva unutarnjih poslova za koji plaća mjesečni najam u iznosu od 303 kune

Imovinska kartica otkriva da ravnatelj Rajkovača ima i pozamašnu plaću od 14.658,15 kuna mjesečno, od čega mu tek neznatni djelić odlazi na stanarinu. Je li i to bio dodatan motiv da nekad javni podaci postanu skriveni, pitaju se na RTL-u.

U međuvremenu su otkriveni i podaci iz imovinske kartice Dubravke Dolenc, zamjenice ravnatelja AZOP-a, iz koje je vidljivo da ima kredit Hrvatske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 198.131 kuna iz vremena kad je radila u HBOR-ovoj direkciji pravnih poslova.

Upravo Agencija za zaštitu osobnih podataka sjetila se da bi objavom dijela podataka iz imovinske kartice - o bračnom stanju, broju djece, neto plaćama prije dužnosti ili bankama kod kojih su dizali kredite - mogla biti narušena privatnost dužnosnika, pa je Povjerenstvo za sukob interesa skinulo imovinske kartice s weba i slučaj predalo Upravnom sudu.

'Uklanjanjem ovih podataka od građana su se sakrili upravo oni podaci koji im daju povoda da postavljaju vrlo očita i opravdana pitanja', ustvrdila je Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.