info ploče

'Za viku i deranje posjetite Poljud': Ovo je novi pokušaj obuzdavanja nereda u Splitu

06.07.2023 u 13:41

Bionic
Reading

Na više frekventnih lokacija u staroj gradskoj jezgri i na prilazima strogom centru grada, splitska gradska uprava danas je postavila informativne ploče kojima na engleskom jeziku turiste upućuje na poštivanje lokalnih propisa i upozorava ih se da im prijete globe 'do 300 eura'

Novi je to pokušaj obuzdavanja noćnog nereda u gradskoj jezgri, koji je po tvrdnjama njenog stanovništva ovog ljeta eskalirao. Gradska uprava nedavno je usvojila Odluku o javnom redu i miru kojom se između ostalog zabranjuje konzumiranje alkohola na javnim površinama u centru, mokrenje i povraćanje, spavanje u parkovima i slično.

Odluku su u početku provodili gradski komunalci koji su ispisali nekoliko desetaka kazni, a nakon dogovora s policijom od prošlog vikenda na ulicama su i zajedničke patrole, koje su samo u ta dva dana kaznili preko stotinu osoba, mahom mladih turista. Uskoro bi, po najavama, u ovaj posao trebalo biti uključeno i nekoliko desetaka zaštitara.

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkić

'Ne pijte alkohol na ulicama, ostanite u barovima i zabavljajte se'; 'Ljudi ovdje žive i budite tihi, a za viku i deranje posjetite Poljud'; 'Molimo koristite zahode - a kada kažemo zahode, ne mislimo na zidine Palače', neki su od natpisa na danas postavljenim pločama.

'Svim našim gostima i posjetiteljima želimo da se u Splitu osjećaju ugodno i dobrodošlo, uz poštivanje pravila koja omogućavaju našim sugrađanima u centru grada nesmetan život', objavili su iz Grada Splita.

  • +12
Posljednje pripreme za Ultru u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović