tri godine razlike

Za Trumpa problem nije Bidenova dob nego nesposobnost

16.09.2023 u 19:03

Bionic
Reading

“Biden nije prestar”: osamdesetogodišnji američki predsjednik, koji redovito trpi napade zbog svojih godina, teško je mogao računati na pomoć 77-ogodišnjeg bivšeg predsjednika Donalda Trumpa kao saveznika koji će ga braniti.

Bivši republikanski predsjednik, s kojim bi se 80-godišnji demokrat ponovno mogao susresti na biralištima u studenom 2024., uvjeravao je NBC da problem Joea Bidena nisu njegove godine, već "njegova nesposobnost".

“Neki od najvećih svjetskih vođa bili su na vlasti kad su bili u svojim osamdesetima”, ustvrdio je bivši predsjednik, kandidat na republikanskim predizborima.

“A Biden nije prestar”, dodao je tijekom intervjua koji će u cijelosti biti emitiran u nedjelju. "Ali mislim da je nesposoban i to je veći problem".

Predsjednikova zadnja liječnička procjena u veljači 2023. kaže da je "dobrog zdravlja", ali nikada prije Bijela kuća nije imala tako starog stanara.

Joe Biden bi na kraju eventualnog drugog mandata imao 86 godina, zbog čega često trpi kritike.

A govoreći o svojim vlastitim godinama, Donald Trump je kazao uz smiješak: "Ja sam još daleko od 80".

Trenutne ankete pokazuju da su Amerikanci, iako je razlika u godinama između Bidena i Trumpa mala, više zabrinuti za Bidenovo zdravlje.