nema labavo

Za nevjerovati: Zadarska škola od roditelja traži bjanko zadužnicu od 5000 kuna i ovjeru kod bilježnika za prehranu

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 03.09.2022 19:52
  • Objavljeno 03.09.2022 u 16:56
Osnovna škola Krune Krstića

Osnovna škola Krune Krstića

Izvor: Screenshot / Autor: N. N.

Nova školska godina kreće u ponedjeljak. Jedna zadarska osnovna škola od roditelja koji žele prehranu u školi traži da potpišu bjanko zadužnicu i ovjere je kod javnog bilježnika.

Radi se o bjanko zadužnici na pet tisuća kuna, šo je najmanji mogući iznos bjanko mjenice, a potrebna je još i ovjera kod javnog bilježnika koja košta 135 kuma, navodi se u objavi na internetskim stranicama Osnovne škole Krune Krstića u zadarskim Arbanasima, prenosi N1.

“Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5000 kuna (663.61 euro), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice”, piše na školskim stranicama.

Možete ju ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika. Postoji mogućnost avansnog plaćanja po polugodištu ili po godini. U tom slučaju roditelji će dobiti popust od 10 ili 20 posto te ne moraju potpisivati bjanko zadužnicu”, objašnjavaju dalje.

“Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole. Obrazac bjanko zadužnice se nalazi kod javnog bilježnika”, zaključuju na stranicama škole.

Za školsku užinu od 180 ili školski ručak od oko 580 kuna mjesečno ova je osnovna škola iz Zadra prva uvela bjanko zadužnice na 5 tisuća kuna. Dugovanja su, kažu, financijski iscrpljivala školu.

"Imamo roditelja koji apsolutno ne plate ni jednu marendu i ni jedan ručak u cijeloj školskoj godini i onda ih moramo pozivati na razgovore, umoljavati i tako. Imamo dosta problema, dugovi su uvijek veliki tijekom cijele godine, često pišemo opomene, koje ponavljam, nisu urodile plodom", kaže ravnateljica OŠ Krune Krstića Zadar, Jasmina Matešić za RTL Danas.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!