stroge mjere ostaju

Za kretanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje će trebati propusnice

18.04.2020 u 18:22

Bionic
Reading

Nakon odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite prem kojoj županijski stožeri mogu zatražiti ukidanje propusnica za područje pojedine županije, neke od njih to su već napravile. No, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji takve odluke nema

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 18. travnja 2020. donio je Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH kojom se propisuje kako na prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske može ukinuti mjeru zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje županije ili dijela županije, u kojem slučaju za kretanje na tom području nije potrebna e-Propusnica, podsjećaju iz dubrovačko-neretvanskog stožera civilne zaštite.

Međutim, dok su neke županije već krenule tim putem, na jugu Hrvatske takva odluka nije donesena. 'Takav prijedlog za područje Dubrovačko-neretvanske županije nije donesen, što znači da su e-Propusnice i dalje potrebne. U slučaju podonošenja prijedloga o ukidanju zabrane napuštanja mjesta prebivališta javnost će biti pravovremeno obaviještena', priopćili su iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, ta je županija danas prijavila šest novooboljelih, od kojih je četvero djelatnika Centra za rehabilitaciju Josipovac u Župi dubrovačkoj te jedan liječnik dubrovačke bolnice.