problemi i u prometu

Za kraj tjedna stižu kiše i pljuskovi, jaka bura na sjevernom Jadranu

13.11.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje Hrvatsku u nedjelju, a kiše ili ponekog pljuska moglo biti ponajprije na Jadranu, osobito južnom dijelu, te u njegovu zaleđu, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Vjetar će puhati slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na sjevernom Jadranu jaka i vrlo jaka bura, a u Dalmaciji jak istočnjak i jugo.

  • +21
Uragan Nicole na Floridi Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 9 i 12, a na Jadranu od 17 od 19 Celzijevih stupnjeva.

Stanje u prometu

Zbog olujnog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Dodaju i kako je između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni. Ponegdje ima i magle.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.