kineska poduzetnica

Yu se ne povlači: Platit ću sve u roku i osobno čistiti zgradu bivše Političke škole u Kumrovcu

04.11.2019 u 07:40

Bionic
Reading

Kineska poduzetnica Jiang Yu zatražila je od Ministarstva državne imovine odgodu plaćanja za kupnju bivše Političke škole u Kumrovcu, službenog imena Hotel Zagorje. Tvrtka Zhongya nekretnine, koja je za tu zgradu na javnom natječaju ponudila 14 milijuna kuna, trebala je svoje ugovorne obveze podmiriti do 25. rujna, no zatražila je produljenje tog roka do 11. studenog, što je Ministarstvo sukladno ugovoru i odobrilo

Odgoda plaćanja kod nekih je pobudila sumnje u ozbiljne namjere kineske poduzetnice. No Jiang Yu, poznata i kao gospođa Yu, za Večernji list kategorički tvrdi da će novac uplatiti.

'Kupoprodajni iznos za Hotel Zagorje bit će isplaćen do sredine studenoga, u zakonski produženom roku. Očekujemo da ćemo nakon toga krenuti u raščišćavanje same lokacije – poručuje gospođa Yu koja namjerava i osobno sudjelovati u čišćenju zapuštene zgrade. Kaže i da je svjesna da lokalna zajednica puno očekuje od te investicije, ali i da u samoj NR Kini vlada veliki interes za taj projekt koji je na neki način, uz Pelješki most, simbol kinesko-hrvatske suradnje.

S radovima na obnovi zgrade, prema riječima gospođe Yu, krenut će se u proljeće sljedeće godine.