NEMA PREDAJE

WikiLeaks najavljuje dokumente koji će promijeniti povijest!

23.11.2010 u 11:14

Bionic
Reading

WikiLeaks ne posustaje u namjeri da učini javnima klasificirane odnosno tajne dokumente koji su kompromitirajući za razne vlade. Preko računa na Twitteru najavljuju skoro objavljivanje ogromne količine dokumenata, sedam puta veću od one nedavne provale dokumenata o ratu u Iraku

U poruci čitamo i ovo: 'U sljedećim ćemo mjesecima imati prilike vidjeti novi svijet, jer će povijest svijeta biti redefinirana. '

Ništa drugo ne otkrivaju već tvrde da im je želja ostati jakima u namjeri da služe općem dobru i da razotkrivaju nemoral.

Teško je uopće sagledati kompletnu sliku ako uzmemo u obzir to da su u srpnju objavili oko 70.000 dokumenata o ratu u Afganistanu između 2004. i 2009, a da su u lipnju pustili u optjecaj oko 400.000 dokumenata o ratu u Iraku što je ljude u Pentagonu i u Bijeloj kući dovelo do ruba živčanog sloma.

Prema svemu sudeći, ni veliki pritisci SAD-a niti zahtjev za uhićenjem koje je izdalo švedsko pravosuđe prema osnivaču i direktoru WikiLeaksa Australcu Julianu Assangeu zbog sumnje da je počinio silovanje i najmanje još jedan seksualni prijestup (iako je kasnije rečeno da ga se traži kako bi upotpunio iskaz) ne zaustavljaju organizaciju koja svakim danom širi krug simpatizera, ali i donatora, zbog čega Assange izjavljuje da imaju veliku neovisnost i širok prostor djelovanja.