BOŽIĆNI POKLON

Wii U kreće u prodaju do kraja 2012.

26.01.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Nova Nintendova 'next gen' konzola trebala bi se počet prodavati na tržištima SAD-a, Europe, Australije i Japana do kraja 2012. godine

Nakon redovnog kvartalnog izvještaja o financijskom stanju u tekućoj godini, Nintendo će u prodaju pustiti svoju novu Wii U konzolu koja bi se tako na tržištu trebala pojaviti prije kraja 2012. godine, otkrio je japanskim novinarima Nintendov šef Satoru Iwata

Isto tako, Wii U bi trebao doživjeti svoje predstavljanje na ovogodišnjem E3-u koji je zakazan za mjesec lipanj, što bi trebalo dati kvalitetan uvid u sve njezine kvalitete i mogućnosti. Točan datum izlaska nove Nintendove konzole nije poznat ali se sa sigurnošću može reći kako se neće pojaviti prije travnja što znači da će svi potencijalni kupci, Nintendovu 'next gen' konzolu moći zaigrati najkasnije do Božića.    

Nintendo je svoj Wii U najavio na prošlogodišnjem E3-u ali nije otkrio njezine ključne elemente poput specifikacija i launch igara. Nadamo se kako će ove nepoznanice biti otkrivene na jednoj od ovogodišnjih konvencija.

Kako se vrijeme izlaska bliži, developers kitovi su predani u ruke programera koji već rade na igrama, ali im je od strane Nintenda striktno zabranjeno da govore o njezinim specifikacijama. Prema nekim procjenama, Wii U će biti dovoljno snažan i moćan da igračima ponudi jednaku vizualnu kvalitetu igara kao i PlayStation 3 te Xbox 360.