AUTOR METRO:LAST LIGHT-A

'Wii U ima užasan, spor procesor.'

21.11.2012 u 10:17

Bionic
Reading

Iako se na tržištu pojavila tek prije nekoliko dana, nova Nintendova konzola već sada je najkontroverzniji proizvod na tržištu

U mjesecima koji su prethodili izlasku Wii U konzole, mnogi su se pitali što se zapravo nalazi pod pokrovom konzole, radi li se o hardveru koji se može nazvati next-gen ili ne. Nintendo je, naravno, odlučio šutjeti, a šuti i danas. No, to nije spriječilo skupinu entuzijasta da rastavi konzolu i vidi što to Nintendo skriva. Wii U pogonjen je procesorom čija se točna snaga još ne zna, no sporiji je od onih u Sonyjevoj i Microsoftovoj konzoli. Tu je i 2 GB DDR3 memorije i AMD-ova grafička kartica koja je značajno bolja od onih kod PlayStationa 3 i Xboxa 360, no njene točne specifikacije još uvijek su tajna.

 

Nintendo ponosno ističe da Wii U jest sljedeća generacija konzola,  no to jednostavno nije istina. Oko konzole se osim igrača mjesecima spore i sami razvojni studiji a prilično je zanimljivo viđenje Olesa Shishkovtsova iz 4A studija koji je vrlo otvoreno izjavio da se Metro: Last Light neće pojaviti na Wii U konzoli jer ona ima 'užasan, vrlo spor procesor.'

 

U intervjuu za NowGamer Olesov kolega Huw Beyon izjavio je i to da bi pri portanju igre na Wii U morali raditi kompromise koji bi doveli do smanjenja kvalitete igre a na to jednostavno nisu spremni.

 

Iako Wii U zasigurno nije loš proizvod, pomalo je jadno što konzolu koja se na tržištu pojavila prije nekoliko dana trebamo uspoređivati s konzolama koje su na tržištu već više od šest godina. I još je jadnije to da Nintendo ne želi sam objaviti specifikacije hardvera i time na neki način i otkriti kakvoj vrsti gaminga će se okrenuti u nekoliko narednih godina.

 

Wii U na europskom će se tržištu pojaviti 30. studenog, a Metro: Last Light tijekom 2013. godine i to na PC, PS3 i Xbox 360 platformama.