MIZERNA PRODAJA

Wii i dalje uspješniji od Wii U

01.08.2013 u 15:10

Bionic
Reading

Nintendo je objavio zastrašujuće loše prodajne rezultate njihove najnovije konzole čija budućnost već duže razdoblje ne izgleda nimalo blistavo

'Na svjetskoj razini, Wii U konzola prodana je u 0.16 milijuna primjeraka, a u istom razdoblju prodano je i 1.03 milijuna igara, ponajviše zbog izlaska nekih ključnih naslova koji su potakli veću prodaju hardvera.' – riječi su kojima je Nintendo javnosti prezentirao svoju komercijalnu katastrofu kroz upravo završeni kvartal.

 

Da, u posljednja tri mjeseca Nintendo je prodao samo 160.000 primjeraka konzole što Wii i dalje čini uspješnijom konzolom. Donedavno se čak i prastari PlayStation 2 prodavao bolje od ovih brojki.

 

Wii je u istom razdoblju prodan u 210.000 primjeraka, a prodano je i 11 milijuna igara za 3DS konzolu.

 

Ovo je još jedan čavao u lijesu konzole koja zapravo pripada aktualnoj generaciji koja je na svom ubrzanom zalasku, iako ju je Nintendo predstavljao kao next-gen hardver. Ponajveće izdavačke kuće poput EA u potpunosti izbjegavaju Wii U, a i manji razvojni studiji svjedoče kako 'konzola samo skuplja prašinu'.

 

Nintendo će svoje gubitke u budućnosti pokušati smanjiti izdavanjem novih igara u njihovim najpoznatijim franšizama poput Super Maria, Donkey Konga i Zelde.