SRBIJANSKI MINISTAR OBRANE

Vulin: Krstičević je u pravu, mi smo dva različita svijeta, ja sam antifašist

26.04.2018 u 17:46

Bionic
Reading

Srbijanski ministar obrane, Aleksandar Vulin, reagirao je na proglašenje hrvatskog ministra obrane, Damira Krstičevića, personom non grata u Srbiji.

'Gospodin Krstičević je u potpunosti u pravu, mi smo dva različita svijeta, ja pripadam svijetu antifašizma, ja sam antifašist', rekao je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, osvrćući se na izjavu ministra Damira Krstičevića, koji je, komentirajući odluku vlade Srbije rekao da su on i Vulin dva različita svijeta.

  • +7
Aleksandar Vulin Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Ja i ministar Vulin, mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interes Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, da nikad ne činim nekome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni', poručio je ministar obrane Krstičević vezano za vijest da je u Srbiji proglašen nepoželjnim.

  • +63
Damir Krstičević Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Takav je, dodao je, bio i u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar obrane Republike Hrvatske.

'Naša odluka, odluka države, je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokacije od strane gospodina Vulina i to bi napravila svaka suvremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima. Ja nisam nikada nikoga vrijeđao. Nisam nešto rekao što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio, međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka vlade Republike Srbije, ja se s tom odlukom mogu nositi i ova odluka više govori o njima', rekao je Krstičević.