REAKCIJA MINISTRA NEPOŽELJNOG U SRBIJI

Krstičević: Možda im smeta moja uloga u Domovinskom ratu. Ta odluka više govori o njima

26.04.2018 u 15:29

Bionic
Reading

'Nisam nikada nikoga vrijeđao, nisam rekao nešto što nije istina, nisam odlazio u Srbiju i nešto loše govorio, međutim ova odluka je neopravdana. Ja se s tom odlukom mogu nositi i ona više govori o njima', kazao je ministar obrane Damir Krstičević nakon što je čuo vijest da ga je srpska vlada proglasila personom non grata

'Ministar Vulin i ja, mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i jačanje hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i, ono što je najvažnije, nikada ne činim nekome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni', kazao je i dodao da je takav bio u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja i rada u privatnom sektoru te da je takav i danas kao ministar obrane.

'Naša oluka je bila opravdana, to je bio naš odgovor na provokacije gospodina Vulina i to bi napravila svaka suvremena, moderna država koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i nacionalnim interesima. Ja nisam nikada nikoga vrijeđao, nisam rekao nešto što nije istina, nisam odlazio u Srbiju i nešto loše govorio, međutim ova odluka Vlade Republike Srbije je neopravdana', istaknuo je.

Dodao da se on s tom odlukom može nositi te kako ona više govori o onima koji su ju donijeli.

'Možda su razlozi moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, možda je razlog to što sam bio zapovjednik 4. gardijske brigade. Ja časno služim Hrvatskoj', poručio je.

Na pitanje zna li kako će hrvatska Vlada odgovoriti na ovu mjeru iz Srbije, kazao je kako to ne zna.

  • +10
Ministar Damir Krstičević na Vojnom učilištu u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Srđan Vrančić