OGORJE

Vukovi zaklali ždrijebe i ranili još tri

24.06.2009 u 16:19

Bionic
Reading

U ograđeni prostor Konjičkog kluba Split koji se nalazi u Ogorju tijekom noći je upao čopor vukova koji su jednu mladu kobilu potpuno oderali i pojeli, dok su još tri teže ozlijedili

Radi se o iznimno vrijednim ždrijebadima koja su dovedena iz uvoza, te je trenutačno teško procijeniti točnu štetu koja je nastala u napadu vukova, piše Dalmacija News

Inače na farmi se nalazi 57 konja, a vukovi su za napad baš izabrali one najskuplje, vjerojatno zato jer još mladi i lak su plijen. Na terenu je trenutno inspektor koji utvrđuje štetu, a za ozlijeđenu ždrijebad se brine veterinarka.

- Oni su kobile vjerojatno napali pred zoru, jer kada smo mi došli krv je još bila sviježa. Jednu su odvukli sto metara dalje i cijelu su je pojeli i oderali.

Prostor u kojem su se kobile nalazile je ograđen, ali mi prvenstveno ograđujemo prostor za konje kako oni ne bi pomogli, a vukovima se lako provući do njih. On može ući gdje hoće, a ovaj put su vjerojatno preskočili ogradu - kazao nam je Ivo Kurobasa, član Predsjedništva Konjičkog kluba Split.

Također je dodao kako ni on ne zna kolika je točna vrijednost ždrijebadi koja su tek nedavno dovedena iz inozemstva, te su imala perspektivu postati jedni od najboljih trkačih konja u Hrvatskoj.