POMRSIO IM RAČUNE

Vukovarski SDP predlaže izbacivanje Pinjuha iz stranke

04.09.2013 u 10:20

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski županijski odbor SDP-a predložio je Predsjedništvu da iz stranke isključi nedavno izabranog predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Željka Pinjuha

Na sinoćnjoj sjednici Županijskog odbora SDP-a Vukovarsko-srijemske županije, a na prijedlog Predsjedništva vukovarsko-srijemskog SDP-a, Predsjedništvu SDP-a upućen je prijedlog da se Željko Pinjuh, nedavno izabrani predsjednik Gradskog vijeća Vukovara, isključi iz stranke, potvrdio je Hini jutros dopredsjednik ŽO SDP-a i saborski zastupnik Damir Rimac.

Prošloga petka je na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara podrškom vijećnika koalicije HDZ – HSP AS Željko Pinjuh izabran za predsjednika Gradskog vijeća unatoč protivljenju vijećnika SDP-a koji su potom napustili sjednicu.


Željko Pinjuh, inače predsjednik vukovarskog SDP-a, u dan ranijem postignutom dogovoru s predsjednicima HDZ-a i HSP AS dogovorio je potporu vijećnika desne koalicije za svoj izbor na mjesto predsjednika Gradskog vijeća iako nije imao odobrenje za takav dogovor Gradskog odbora SDP-a.

U Gradskom vijeću Vukovara na lokalnim izborima 12 mandata osvojila je koalicija HDZ-HSP AS, devet mandata SDP, a tri SDSS koji je podupirao SDP. U prošli petak sazvana je treća i posljednja zakonom predviđena konstituirajuća sjednica, a da Gradsko vijeće nije tada konstituirano, Vukovar bi se našao pred novim izborima koji bi, prema procjenama, koštali oko 500.000 kuna.