PROJEKT OBILAZNICE

Vukovarski HDZ: Domovinski pokret obmanjuje građane Vukovara i naselja Lužac

14.04.2023 u 23:05

Bionic
Reading

Iz vukovarskog HDZ-a izvijestili su u petak kako projekt izradnje vukovarske obilaznice nikad nije došao u pitanje optuživši pri tom Domovinski pokret da svjesno obmanjuju građane Vukovara ne govoreći im istinu o tom projektu koji ide u realizaciju

Referirajući se na današnju izjavu potpredsjednika Vlade i resornog ministra Olega Butkovića kako se do kraja godine očekuje početak gradnje vukovarske obilaznice i brze ceste Vukovar-Nuštar, iz vukovarskog HDZ-a poručili su da iako odgođen zbog pandemije Covida, taj projekt nikad nije došao u pitanje te se nalazi pred realizacijom.

"Vlada RH i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao i Hrvatska demokratska zajednica, oduvijek su snažno bili za izgradnju obilaznice grada Vukovara. Današnja izjava potpredsjednika Vlade i resornog ministra Butkovića da se do kraja godine očekuje početak realizacije izgradnje obilaznice i brze ceste Nuštar-Vukovar, upravo to pokazuje i jasno daje do znanja kako projekt izgradnje obilaznice Vukovar nikada nije došao u pitanje", naveli su iz HDZ grada Vukovara.

Osvrnuvši se na za subotu najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog negradnje vukovarske obilaznice, iz HDZ-a kaži da iza prosvjeda ne stoje građani Vukovara, nego Domovinski pokret.

"Da je prosvjed zlonamjeran te da je to još jedan u nizu od jeftinih trikova i pokušaj obmane Domovinskog pokreta, pokazuje činjenica kako su se medijski obratili pred građanima Lušca gradski vijećnik DP-a Domagoj BIlić i pročelnica Ureda gradonačelnika, te predsjednica ogranka DP-a Vukovar Ivana Mujkić. Upravo oni koji su jako dobro upućeni kako se na stranicama Hrvatskih cesta nalazi plan nabave za 2023. godinu, a čiji je dio i obilaznica grada Vukovara, poddionica od čvora „Bršadin Sjever“ do čvorišta „Lužac“, uključujući čvorište „Lužac“ procijenjene vrijednosti nabave 22 milijuna eura s početkom nabave u prosincu", istaknuli su iz vukovarskog HDZ-a.

Zaključuju kako Domovinski pokret kroz "lažnu brigu i pokušaj licemjerne obmane želi pokriti svoju katastrofalnu politiku, svoje nesnalaženje u projektima i svoje minuse".