ISPRIČAO SE

Ravnatelj HZZO-a Vukelić o seksističkom ispadu u Otvorenom: 'Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti'

18.02.2021 u 11:02

Bionic
Reading

Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a, poslao je preko medije mail isprike zbog svog sesksističkog ispada u sinoćnjoj emisiji 'Otvoreno' na HRT-u

Njegovi ispriku prenosimo u cijelosti.

'U sinoćnjoj emisiji „Otvoreno“ na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava', napisao je Vukelić.

Podsjetimo, Vukelić je kazao da je njemu 'drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji, muškarci'.

Voditelj Mislav Togonal kazao je na to: 'Ovo je seksizam bio i to žešći', na što je Vukelić nadodao: 'Ne, ne, govorim operativno kad objašnjavamo nešto'.