RECIPROČNE MJERE

Vučić upozorio: Srbija i Hrvatska ispadaju smiješne pred cijelim svijetom

27.04.2018 u 20:00

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija i Hrvatska ispadaju smiješne pred cjelokupnom međunarodnom zajednicom zbog recipročnih mjera koje su uvele jedna drugoj.

'Važno je da razumijemo da i jedni i drugi ispadamo smiješni, kao dva ovna na brvnu, pred cijelom međunarodnom zajednicom. Džaba nama što nismo krivi i što kao država morate povući samo recipročne mjere, svi ispadamo smiješni i ljudi se u svijetu pitaju što nam je', rekao je Aleksandar Vučić novinarima u Skoplju gdje sudjeluje na skupu Procesa Brdo-Brijuni.

Dodao je i da su 'Srbija i Hrvatska dva svijeta, posebno kad je riječ o Jasenovcu i drugim veoma važnim, ne povijesnim, nego moralnim pitanjima'.

  • +9
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Vučić je kazao da se Srbija treba okrenuti sebi i pokušati ne sudjelovati u nečemu što bi joj moglo narušiti ugled.

'Neka oni rade svoj posao, dajte da se okrenemo sebi i da o sebi razmišljamo', rekao je srbijanski predsjednik.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Skoplju da Hrvatska 'ima ispruženu ruku za dijalog' sa Srbijom.

'Ali za to je potrebno dvoje. Dakle, nije to samo stvar toga da razgovaramo o otvorenim pitanjima, nego mora postojati i iskrena želja da se ona riješe’, rekla je predsjednica u Skoplju gdje su se okupili čelnici Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Kosova, Makedonije i Crne Gore, kao i Bojko Borisov, premijer Bugarske, zemlje koja je trenutna predsjedateljica EU-a, te predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk koji je ovog tjedna na turneji Balkanom.