pohvalio se

Vučić tvrdi će do kraja godine Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u, a komentirao je i Teslu

24.07.2021 u 23:10

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u suboru da će Srbija za pet mjeseci prestići Hrvatsku po ukupnom iznosu BDP-a. Odgovarajući na pitanje o kritikama koje dolaze iz Hrvatske Vučić je rekao da Srbija nikada nije imala veći BDP od Hrvatske

'Srbija će za pet mjeseci preteći Hrvatsku po ukupnom iznosu BDP-a', kazao je srpski predsjednik javlja B92.

Iznio je podatke da je kada je postao predsjednik Vlade Srbije ukupni BDP te zemlje bio oko 33 milijarde eura, a ove godine će biti 51 milijarda eura. 'Za to vrijeme BDP Hrvatske je s 47 milijardi došao na nešto manje od 51 milijarde", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da će rast BDP-a u prvoj polovici godine biti oko 8,3 posto i da će ove godine javni dug biti opet ispod 60 posto BDP-a.

'Ekonomske stvari idu vrlo dobro, to su dobre vijesti, gradimo mnogo i sretan sam zbog toga nikada toliko nismo gradili i gradit ćemo još mnogo više', poručio je Vučić.

Kazao je da će već u veljači ili od 1. ožujka krenuti brzi vlakovi od Beograda do Novog Sada.

Na pitanje, kako komentira izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da Tesla ima veze sa Srbijom koliko i Bruce Lee, rekao je da ne razumije takav humor.

'Da hoću da se našalim rekao bih mu da su Bruce Leeja mogli staviti na njihove novčanice. Da su htjeli, stavili bi Teslu na vrijednije novčanice, a ne na one najsitnije', rekao je Vučić.

Srpski predsjednik je kazao da ne zna kakve veze Nikola Tesla ima s Hrvatskom, tako da šale Milanovića ne razumije.

'Nikola Tesla je Amerikanac srpskog porijekla, od oca Srbina i majke Srpkinje. On je genije i on pripada cijelom čovječanstvu i u tom smislu može da pripada i Hrvatskoj", rekao je Vučić.