JAČI OD TITA

Vučić: S Ashton nisam razgovarao o savjetničkoj funkciji, ali mi na inauguraciju dolazi krema svjetske politike

07.06.2017 u 10:08

Bionic
Reading

Novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da nije razgovarao s bivšom visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton o savjetničkoj funkciji

'Ona pripada među 40 svjetskih čelnika. Nismo razgovarali o savjetničkom angažmanu, ali zato jesmo o različitim temama, kao što je situacija na Balkanu te europska perspektiva čitave regije', pojasnio je Vučić.

Predsjednik Srbije istaknuo je kako Ashton ima 'čeličnu volju' te kako se nada da će doći na njegovu inauguraciju 23. lipnja.

Vučić je dodao da će na njegovu inauguraciju doći najveći broj šefova vlada i država u povijesti Srbije, dodajući da se time pokazuje ugled države u svijetu.

'Na inauguraciji će građani vidjeti koliko se promijenila slika Srbije. Moguće je da dođe čak 15 šefova država i vlada. Toga nije bilo ni u Titovo vrijeme niti od 1918. godine', kazao je Vučić.

Valja podsjetiti na to da su srbijanski mediji dan ranije pisali kako je Vučić odabrao britansku političarku za savjetnicu te kako je to bio jedan od glavnih razloga njezina iznenadnog posjeta šefu države, svega pet dana nakon polaganja zakletve i službenog ulaska u zgradu predsjedništva, u koju je ponovno postavio zastavu Europske unije, a koju je izbacio njegov prethodnik Tomislav Nikolić.