'MODRI' SLAVILI 2:0

Vrsaljko i Halilović presudili Cicinom Sepahanu

28.06.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odigrali su još jednu pripremnu utakmicu, a suparnici Jurčićevim izabranicima bili su igrači iranskog Sepahana, koji vodi još jedan bivši dinamov trener Zlatko Kranjčar. 'Modri' su slavili s 2:0

Dinamo je drugu pripremnu utakmicu igrao protiv iranskog Sepahana kojeg vodi bivši trener i igrač Modrih Zlatko Kranjčar. Modri su u utakmicu ušli sa sličnim sastavom kao prije nekoliko dana s time da je od prve minute na desnom krilu zaigrao novi igrač – El Soudani.

Prvaci Hrvatske su dominirali veći dio prvog dijela, stvorili nekoliko lijepih prilika te na koncu na odmor zasluženo odnijeli vodstvo. Prvu lijepu priliku stvorili su Sammir i Vrsaljko za Husejinovića koji puca sa 12-13 metara, ali loptu na putu prema mreži blokira Hamood. Iako je Dinamo više imao loptu u svojem posjedu, Iranci su bili ti koji su zaprijetili sljedeći i to oba puta preko bivšeg 'pjesnika' Radomira Đalovića.

Prvo je crnogorski napadač u 12. minuti natjerao Migliorea na odličnu obranu njegovog udarca iz blizine i dosta iskosa, a potom par minuta kasnije iz okreta i teže situacije puca preko gola. Nakon toga je ponovno slijedilo nekoliko dobrih prilika, a četverac ofenzivnih igrača Soudani – Sammir, Husejinović – Fernandes je bio kreator svih. Tako su Soudani i Sammir odigrali lijepi dupli pas poslije kojega alžirski reprezentativac puca što Rahman brani, a malo prije toga krasnim škaricama pucao je Fernandes.

Dinamo je sve više stiskao i na koncu u 36. minuti zasluženo poveo. Fernandesov udarac je blokiran, Sammir izvodi udarac iz kuta, a Vrsaljko odlično skače i odmjerenim udarcem glavom trese mrežu; lijep skok našeg bočnog igrača za vodstvo hrvatskog prvaka.

Modri su u nastavak utakmice ušli s tek dvije izmjene (Jedvaj i Rukavina) dok su ostali igrači s klupe u igru ušli pola sata prije kraja. Prije toga Dinamo je imao lijepu priliku kada su Vrsaljko i Rukavina odlično probili desnu stranu da bi na koncu glavom pucao preko gola. Kako je običaj u pripremnim utakmicama, u 60. minuti u igru su ušli gotovo svi koji su sjedili na klupi pa je na terenu bila gotovo potpuno nova momčad gdje su na terenu ostali tek Migliore, Šimunić i Vrsaljko.

Upravo je desni bočni Modrih koji je danas bio vrlo rastrčan, konkretan prema naprijed te čvrst u obrani ponovno sjajno skočio u 70. minuti nakon kornera Antolića, ali ovoga puta je njegov udarac otišao preko gola. Dinamo je danas bio posebno opasan iz prekida pa je tako deset minuta kasnije Antolić još jednom oštro ubacio iz kuta, ovoga puta na glavu Krstanovića koji puca pod prečku, ali vratar Sepahana još jednom brani i odbija u novi udarac iz kuta. Prijetio je do kraja i Brozović iz prekida, ali i rezervni vratar Shabab bio je danas vrlo siguran.

Ipak, u 85. minuti bio je nemoćan nakon majstorskog poteza Halilovića kojim je 17-godišnjak pokazao zašto za njime 'luduju' mnogi najbolji klubovi Europe. Primio je Alen loptu na centru na desnoj strani, sjurio se prema sredini i s vrha kaznenog prostora poslao loptu u sami kut; krasan potez za 2:0. Do kraja utakmice još je Rukavina odlično našao Antolića u sredini, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.