UDARNI VIKEND

Kolone na autocestama se smanjuju, najveće gužve na graničnim prijelazima

21.07.2018 u 08:20

Bionic
Reading

Promet je pojačan, povremeno gust na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske i Ličke magistrale, na Krčkom mostu u oba smjera te Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije, izvijestili su oko 20 sati iz HAK-a

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC66 kod skretanja za Brestovu. Obilazak je preko Učke starom cestom. 

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8), između Draga i Pirovca u mjestu Prosika vozi se jednim trakom naizmjence, uz privremenu regulaciju.

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Promet je gust na većini cesta u smjeru mora, ali i u smjeru unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji, autocesti A7 u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske i Ličke magistrale, na Krčkom mostu u oba smjera te Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije.

Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

  • +17
Pojačan promet na naplatnim kućicama Lučko Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Vozi se u kolonama, usporeno i uz povremene zastoje: na autocesti A1: na Naplatnoj postaji Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko tri kilometra, u smjeru mora oko 500 metara, u koloni u pokretu vozi se od Karlovca prema Bosiljevu 2 te između tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika gdje je kolona oko dva kiloemtra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj: kod naplate Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko tri kilometra (vozila se povremeno zaustavljaju pred tunelom Frukov Krč).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac je kolona osobnih i teretnih vozila kod graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko pet kilometara, a na A4 Goričan- Zagreb kolona je oko kilometar na izlazu s autoceste u smjeru Goričana.

  • +3
Velike gužve na prometnicama u smjeru Šibenika Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na A7 kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka oko kilometra, a na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko dva kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu vozi se u koloni od Omišlja prema kopnu.

Iz HAK-a vozače pozivaju na oprez zbog vozila u kvaru na autocestu A3 Bregana-Lipovac, na 124. km, između čvorova Novska i Kutina u smjeru Bregane.

Na graničnim prijelazima čeka se najduže na izlaz na Bajakovu/Batrovcima, tri sata, a na Maclju, sat i pol.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.