prevrtljiva jesen

Vrijeme se mijenja, a uskoro nam opet stiže i kiša

28.09.2018 u 07:19

Bionic
Reading

Nakon niskih temperatura i suhog vremena, u danima pred nama bit će toplije, no za vikend stižu i oborine

Sunčano i malo toplije vrijeme očekuje se u petak. Ujutro je ponajprije po kotlinama i uz rijeke moguća magla. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25, na moru i 27 Celzijusa.

U subotu djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, te vjetrovito i danju u većini krajeva svježije. U prvom dijelu dana uz promjenjivu naoblaku u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice može pasti i malo kiše, ponajprije u središnjim predjelima.

Vrijeme 28.9. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 5 do 10, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25 °C.

Biometeorološke prilike bit će razmjerno nepovoljne zbog približavanja ciklone. To bi kod osjetljivih ljudi moglo uzrokovati razdražljivost i nesanicu, kod nekih glavobolju. Tegobe kroničnih bolesnika mogle bi se pojačati.