ZABRINJAVAJUĆE PORUKE

'Vrijeme je da narod uzme stvar u svoje ruke'

15.04.2011 u 15:39

Bionic
Reading

Udruga Stop progonu hrvatskih branitelja, koja je organizirala današnji skup podrške generalima na Jelačić placu, odlučila je dva sata nakon njegova završetka organizirati konferenciju za medije kako bi mrvicu hladnije glave analizirala što se dogodilo u Haagu

'Još smo puni emocija. Ovih dana obznanit ćemo procese daljnjeg djelovanja, ali ono što je činjenica je da nakon današnjeg dana u Hrvatskoj više ništa neće biti isto', kazao je predsjednik Udruge Zvonimir Trusić.

Natko Kovačević pak smatra da od danas više nema mjesta obmani u društvu jer 'istina je konačno isplivala vani bez obzira koliko bolna i gnjusna bila'.

Ljude su zavaravali laži državnih dužnosnika. Oni moraju otići, onda će odgovarati pred licem pravde i bogom. Krvnici su nam dodijelili monstruozne i teške kazne. Ovom presudom nisu osuđeni samo generali, već cijeli narod', istaknuo je Kovačević.

Za Josipa Miljka nema dileme – vrijeme je da narod uzme stvar u svoje ruke i da Vlada i Sabor, u kojem, prema njegovu mišljenju, sjede mediokriteti, odu s vlasti.

'Ovom presudom obrana domovine proglašena je zločinačkom pothvatom, a to se nije dogodilo u nijednom ratu. Ne priznajemo Haški sud, ne priznajemo nijedan sud koji sudi hrvatskim generalima, ne priznajemo Vladu ni predsjednika Josipovića', zajapureno ustvrdio Miljak.

Ratni ministar policije Ivan Vekić kaže da 'nije bijesan ni ljut, već samo razočaran' iako je osuđujuću presudu očekivao.

'Za onog trećeg oslobođenog nije me briga. Žao mi je mojih ratnika. Mi smo danas izgubili čast i dostojanstvo, a onima koji nas vode Hrvatska ne znači ništa', zaključio je Vekić, a potom je netko od okupljenih zapjevao: 'Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije', što je tridesetak okupljenih, u kafiću u kojem se presica održala, zdušno prihvatilo i zapjevalo.