A KAKO TEK SLAŽE RUBIKOVU KOCKU

'Vridna sam kao kućanica, pametna kao profesorica...'

12.04.2013 u 15:03

Bionic
Reading

'Vridna kao kućanica, pametna kao profesorica, odgovorna kao dogradonačelnica i uporna kao rekreativna sportašica' - nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Anđelka Visković službeno je predstavila svoj opširni predizborni program, a da sve ne bi ostalo na suhim frazama - za kraj svoje prezentacije u manje od jedne minute složila je Rubikovu kocku na koju su bile nalijepljene vizure Splita

'Rubikovu kocku složim u minuti. Za Grad će mi ipak trebati više vremena, ali moja je prednost upućenost u mehanizme funkcioniranja i upravljanja gradskom upravom, kao i strast matematičarke u traženju rješenja', kazala je Visković.

Predizborni program uobličila je u osam ključnih točaka, od turizma i poduzetništva do kulture, sporta i 'društveno odgovornog grada'. Poseban naglasak stavila je na kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, a potom je konkretno obećala u svom mandatu urediti golemi prostor Žnjanskog platoa i dugačku šetnicu od Marjana do Stobreča, koja bi trebala biti 'urbanistička kralježnica južnog pročelja Splita' s novim plažama, ugostiteljskim i sportskim sadržajima, zelenilom, biciklističkim stazama i javnim sadržajima.

Još jedna kandidatkinja za gradonačelnicu, također nezavisna Sanja Bilač, službeno je predstavila kandidatkinju za zamjenicu: bit će to 29-godišnja Katarina Gudelj, diplomirana inženjerka računarstva i magistrica poslovne ekonomije, zaposlena u jednoj međunarodnoj tvrtki za upravljanje poslovnim procesima.


Sanja Bilač i njezina zamjenica Katarina Gudelj

'Kandidirala sam se za gradonačelnicu svjesna stanja u kojem se nalazi naš grad. Split je demografski, kulturno, financijski i civilizacijski devastiran, a gotovo sve političke elite nisu stavljale interese grada i građana u prvi plan. Pozivam ih da odu i ustupe mjesto mladima', kazala je Bilač. Gudelj je, kazala je, na svojoj koži osjetila što nedostaje mladima, a vjeruje da zajedno s Bilač može pokrenuti gradsku upravu i zaustaviti iseljavanje mladih.