KARTE NA STOLU

Vrdoljak otkrio što je želio reći izjavom o vladi nacionalnog jedinstva

27.04.2017 u 15:03

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare pojasnio je što je mislio kada je ustvrdio da je spreman pregovarati o vladi nacionalnog jedinstva. Tvrdi da je govorio tek o teorijskoj mogućnosti, a ne o opciji koju priželjkuje HNS

'Ako Plenković ima ideju o vladi nacionalnog jedinstva u kratkom roku, ja ću biti spreman sjesti za pregovarački stol. Ne želimo sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima. Vlada nacionalnog jedinstva je široka i okupljala bi brojne stranke. Dođe li do izvanrednih izbora, očito je da HDZ i Most više ne funkcioniraju, a onda bi Most mogao u koaliciju sa SDP-om', rekao je Vrdoljak.

Vrdoljak je kazao da HNS neće sudjelovati u Vladi Republike Hrvatske. 'Tisuću puta smo to rekli i prestanite nas gurati u tu priču', poručio je Vrdoljak.

Kazao je kako očekuje da će Plenković predstaviti većinu o kojoj je govorio da je ima bez Mosta.

'Ne priželjkujemo parlamentarne izbore i to ne zato što se bojimo, nego zato što treći izbori u 18 mjeseci destabiliziraju sustav i tada smo svi žrtve koalicije kaosa HDZ-a i Mosta. Cijela država je postala žrtvom koalicije kaosa u trenutku kad nam trebaju stabilnost i mir', naglasio je predsjednik HNS-a.