PORUKA IZ HNS-A

Vrdoljak još jednom odbacio koaliciju s HDZ-om

21.09.2016 u 16:48

Bionic
Reading

'Rezultati izbora pokazali su da HNS ima 7 posto potpore u biračkom tijelu i izuzetno smo zadovoljni rezultatom stranke na ovima izborima', zaključak je HNS-ovog predsjednika Ivana Vrdoljaka nakon sjednice stranačkog Predsjedništva

HNS je, kazao je Vrdoljak, pokazao dosljednost, odgovornost, političku kulturu i ozbiljno kreće u lokalne izbore na kojima očekuju pobjedu nad koalicijom HDZ-a i Mosta.

Od HDZ-a i Mosta očekujemo da što prije završe s pregovaranjima, da krenu realizirati svoja obećanja, da povećaju ljudima plaću, smanje poreze, da brinu o umirovljenicima i da ne gube vrijeme na politička prepucavanja i počnu raditi', poručio je Vrdoljak.

Ponovio je da u HNS-u ne razgovaraju o mogućoj potpori HDZ-ovoj vladi.

'Mi smo se i prošli put prvi ustali sa stola i rekli neka HDZi Most sastave Vladu. Tako i ovaj put, prvi san nakon izbora črstitali smo i rekli neka sastave Vladu i od tada se pripremamo za lokalne izbore. Ako se pripremamo za lokalne izbore znači da uopće ne razmišljamo o ulasku u Vladu', rekao je Vrdoljak.

Upitan je li HSS prevario birače, Vrdoljak kaže: 'Političke elite trebaju paziti što govore i ne trebaju se baviti jedni drugima. Ja si ne dajem za pravo da analiziram ičiji postupak, ali će gradjani dati najbolju ocjenu. Svatko snosi posljedice za svoje ponašanje.'

Fokus HNS-a su lokalni izbori, ponovio je.

'Zar mislite da ima netko bolji u HDZ-u ili Mostu od Matije Posavca, Predraga Štromara, Anke Mrak Taritaš, Miće Batinića ili Srdjana Gjurkovića. Ti ljudi su pokazali da mogu i mogu jos i bolje. Osvojiti Zagreb, jedna lijepa priča', rekao je Vrdoljak.

Prije početka sjednicepredsjedništva Predrag Štromar i Matija Posavec komentirali su mogućnost da se nakon HSS-a HDZ-u zaputi i HNS.

Nema šanse da uđemo u vladu koju bi sastavili HDZ i Most', poručio je Štromar.

'Nije potrebno podržavati vladu jer će ona biti stabilna s preko 90 glasova podrške, a mi ćemo biti oporbena stranka s vlastitim klubom zastupnika od devet mandata', poručio je Matija Posavec upitan pod kojim bi uvjetima HNS mogao podržati HDZ-ovu vladu.

Na pitanje bi li podržali HDZ-ovu vladu bez Mosta, Posavec je rekao da su to hipotetska pitanja.

'Mi se zato danas i sastajemo i razgovaramo i sigurno ćemo donijeti dobru odluku. Ali zasad nismo razmišljali o tome da na bilo koji način uđemo u vladu, niti smo radili razgovore. Pripremamo se za novo konstituiranje Sabora', kazao je Posavec dodavši da zasad nije bilo nikakvih službenih ili neslužbenih razgovora ili pregovora s HDZ-om

Dodao je i da Narodna koalicija nakon izbora gubi smisao, a što se tiče HSS-a, kaže: 'To je njihova odluka i odgovornost.'