HSS NAJVIŠE ŠTETI - SEBI

Mostaš Šimić prozvao Beljaka da je gladan fotelja

21.09.2016 u 13:47

Bionic
Reading

U Mostu su iznenađeni neočekivanim ponašanjem čelnika HSS-a Kreše Beljaka koji će iz Narodne koalicije podržati Andreja Plenkovića za mandatara nove vlade, čime bi njezino formiranje bilo moguće i bez njih. Svjesni su kako je u ovakvim uvjetima sve moguće, ali se ne osjećaju ugroženima. U Mostu su, kažu, i dalje fokusirani na pregovore s HDZ-om oko kompletnog paketa, od programskog do kadrovskog usuglašavanja

'Prije tri tjedna gospodin Beljak bio je jedan od najvećih kritičara HDZ-a i Mosta pa me sada čudi ovaj kopernikanski obrat. Foteljama nismo opterećeni. Pregovorima želimo doći do sastavljanja nove vlade', kaže za tportal Miroslav Šimić, predsjednik saborskog Kluba zastupnika Mosta.

U Mostu se ne planiraju baviti drugim političkim strankama jer im to, kažu, nije važno. U buduću vladu će ići ako se dogovore s HDZ-om i postanu im partneri. Ako se to ne dogodi, bez opterećenja nastavljaju dalje jer su, smatra Šimić, već jednom pokazali kako ne ginu za fotelje, nego državne interese.

'Drago nam je da je i HSS uz svog čelnika Krešu Beljaka prepoznao važnost stabilne vlade te najavio podršku u parlamentu. Smatramo kako se time započeti pregovori i odnos Mosta i HDZ-a ne mijenjaju. Budući da tek predstoje pregovori o ključnim programskim temama, u što je ovih sedam jamstava samo uvodni korak, možemo najaviti kako će se Most još jednako jako zalagati za nacionalne interese te otvoriti sva važnija poglavlja u pregovorima', poručio je Šimić, siguran kako će vodstvo HDZ-a te važne teme doživjeti kao temelj uspješne suradnje.

Ako je Krešo Beljak svojim potezom htio zaštititi određene interesne skupine i spriječiti da HDZ i Most otvore važna područja strukturnih reformi u pregovorima, optužujući nas potpuno neargumentirano za ucjene, ne samo da nije uspio, nego se samo svrstao među neuspješne kočničare nužnih promjena', rekao je ovaj mostovac koji smatra kako je Beljak opterećen njima jer 'svaku svoju izjavu iskoristi da ih se sjeti'.

Beljakov potez Šimić smatra prvenstveno štetnim za stranku kojoj je na čelu, ali to držim njihovim problemom.

'Ono što se pored toga događa dodatno šteti hrvatskoj politici što je još jedan dokaz kako to nije pragmatika, nego čisto lovljenje fotelja. Kada nas već spominje, pozivam građane da pogledaju kako se Most ponašao prilikom rušenja Vlade od strane HDZ-a Tomislava Karamarka. Mogli smo zadržati sve saborske i ministarske pozicije, a odlučili smo se za nove izbore jer nam te pozicije nisu bile važne. Da je u pitanju bio gospodin Beljak, očigledno bi bilo drugačije jer on svojim eskapadama, jer ne znam kako to drugačije nazvati, ukazuje kako je jako zainteresiran za njih', smatra Šimić.


445297,445286,445270, 445256