završena potraga

Vratio se odbjegli bik Joza, lutanje ga je umorilo, ali je neozlijeđen i dobro; iz Mesoprerade poručuju: Za legendu tražimo udomitelje

09.12.2020 u 14:03

Bionic
Reading

Bijeli bik Joza, koji je 24. studenoga pobjegao pri izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada, nakon višednevne potrage je nađen. Neozlijeđen je uhvaćen i vraćen na farmu u utorak

Joza je lociran u utorak, a zatim uhvaćen neozlijeđen u poslijepodnevnim satima u šumovitom rubnom dijelu Slatine, priopćili su iz Mesoprerade.

Za bijelim bikom tragali su zaposlenici predvođeni Gordanom Turkom koji je i iskusni lovac, policija, ali i Grad Slatina, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko kao i Lovačka udruga Jelen iz Nove Bukovice.

Joza je, navodi se u priopćenju, neozlijeđen, u dobrom stanju, ali umoran od lutanja. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima gdje mu je pružena sva potrebna njega i gdje je zbrinut dok se ne odobre trajni udomitelji koji će se pobrinuti da bik živi dugo i sretno.

Odbjegli bik Joza Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mesoprerada

'Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio', rekao je predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić.

Dodao je da se tvrtka zahvaljuje svima koji su sudjelovali u potrazi, ali i svima koji su ponudili udomiti ovog hrabrog bijelog bika – sada već legendu - za kojeg vjeruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.