ONLINE PETICIJA

'Vratimo grb na nove registracijske pločice'

03.04.2015 u 12:31

Bionic
Reading

Građani nezadovoljni novim registracijskim tablicama pokrenuli su online peticiju kojom traže da se na njih vrati hrvatski grb. Peticija je pokrenuta u četvrtak, a u petak oko podneva potpisalo ju je više od 2.500 građana, od kojih najviše Zagrepčana - njih oko 500 ili 20-ak posto

Prethodno, 1. travnja, pokrenuta je na Facebooku stranica 'Vratimo grb na nove registracijske pločice', koja ima gotovo 9.000 lajkova.

'Svi mi koji smo nezadovoljni novim registracijskim pločicama, svi mi koji želimo da se vrati grb jer smo nezadovoljni dizajnom novih pločica skupimo što više ljudi za peticiju. Podijelite link s prijateljima', poručuju autori stranice i dodaju da ona 'ne izaziva mržnju'.

'Sramotno je da se briše HRVATSKI GRB, za koji je palo 17.000 momaka', jedan je od komentara pod peticiju

Mnogo ostalih na sličnom je tragu. Evo nekoliko primjera, bez lektorske intervencije: 'Grb je oduvjek Hrvatski Znak. Stavit samo Boje znaci izgubit Individualnost Hrvatskog Naroda', 'Za ovaj HRVATSKI GRB dao sam svoju mladost i svoje zdravlje.Brat mi je poginuo za ovaj grb.Taj grb je naša svetinja...', 'Hrvatska nacionalna obilježja, nesmi niko da dira i omalovažava, a to upravo radi ova ne-narodna vlast! Pokušavaju da zatru sve šta imalo izgleda i miriši na Hrvatsku i hrvatstvo !'

Podsjetimo, planirano je da će se redizajnirane registarske tablice početi izdavati od 1. srpnja, dvije godine nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kada Hrvatska također planira aplicirati za ulazak u šengenski prostor.