obuka vozača

Osječki tramvaji opet na kratko u prometu, vozači oprez

18.06.2024 u 13:12

Bionic
Reading

Tramvaji će ponovno krenuti u vožnju Osijekom, ali neće prevoziti putnike, nego će služiti za praktičnu obuku novih vozača tramvaja. Dva tramvaja će svakodnevno prometovati na liniji 2 od 25. lipnja do 31. kolovoza

GPP Osijek krenuo je s osposobljavanjem 20 polaznika za zanimanje vozač tramvaja u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ). Obuka je dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a i uključuje teorijski i praktični dio nastave koji provodi Elektrotehnička i prometna škola u Osijeku, priopćili su iz Gradskog prijevoza putnika (GPP) Osijek.

Praktični dio nastave trajat će do 31. kolovoza 2024. godine, a vožnje će se održavati svakodnevno u dvije smjene. Kako bi se omogućile ove vožnje u uvjetima kada je tramvajski promet potpuno prekinut zbog modernizacije tramvajske infrastrukture, 25. i 26. lipnja transportnim će vozilom dva tramvaja biti dovezena na tramvajsko stajalište Bikara, odakle će se prugom prevesti do Mačkamame. Tramvaji će u vrijeme obuke novih vozača noćiti na Mačkamami, odakle će se polaziti na probne vožnje u smjeru Bikare i nazad, objašnjavaju u GPP-u.

Iz ovog osječkog gradskog poduzeća posebno naglašavaju kako tramvaji neće prevoziti putnike već će biti isključivo namijenjeni za obuku.

'Također molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na prugu, kako bi se obuka novih vozača u navedenom periodu odvijala nesmetano. Cilj ovih aktivnosti je osigurati kvalitetnu i sigurnu obuku budućih vozača tramvaja, čime će se unaprijediti usluga javnog prijevoza u našem gradu po ponovnoj uspostavi tramvajskog prometa, koja je predviđena do kraja ove godine.', poručuju iz GPP-a.