modernizacija

Tramvaji u Osijeku staju, neće voziti do kraja kolovoza 2024., evo zašto

28.06.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Do kraja kolovoza 2024. obustavlja se tramvajski promet u Osijeku, priopćili su iz Gradskog prijevoza putnika (GPP)

Od ponedjeljka 3. srpnja pa sve do očekivanog potpunog završetka radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture, obustavlja se sav tramvajski promet u gradu Osijeku, poručili su iz osječkog Gradskog prijevoza putnika (GPP).

Umjesto tramvaja prometovat će autobusi, koji će duž svih dionica obje tramvajske linije koristiti postojeća tramvajska stajališta.

Polasci autobusa dostupni su na ovdje.

Radovi zbog kojih će se obustaviti kompletan tramvajski promet uključuju rekonstrukciju i modernizaciju ispravljačke stanice 'Gornji grad', koja je ključna ispravljačka stanica za napajanje tramvajske mreže u široj zoni gradskog središta, a modernizacijom će se zamijeniti zastarjele instalacije i oprema, zahvaljujući čemu će se dodatno povećati razina pouzdanosti napajanja i opskrbe tramvajske kabelske mreže, objašnjavaju u GPP-u.

Osim toga, projektom Modernizacija tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka obuhvaćeni su još i radovi na modernizaciji tramvajske pruge, te kontaktne i kabelske mreže u Europskoj aveniji, čiji se početak predviđa u jesen ove godine, te radovi na modernizaciji ispravljačke stanice Donji grad.

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Očekuje se da će se kompletan tramvajski promet u gradu Osijeku ponovno uspostaviti s početkom školske 2024. godine.