NA AUTOCESTI U BELGIJI

Vozilo se zabilo u kolonu s premijerima Belgije i Velike Britanije, dva policajca ozlijeđena

09.11.2018 u 14:22

Bionic
Reading

Belgijski mediji javljaju kako se na autocesti E42 danas dogodio incident u kojemu se nepoznato vozilo zaletjelo u štićenu kolonu u kojoj su se nalazili belgijski premijer Charles Michel i njegova britanska kolegica Theresa May

Nesreća se dogodila nedaleko od mjesta Mons kamo su se Michel i May vozili kako bi nazočili pokopu posljednjeg britanskog vojnika poginulog u 1. svjetskom ratu.

BBC donosi da se incident dogodio na putu prema groblju u Monsu te da je policajac na motociklu ozlijeđen kada se vozilo pokušalo probiti između automobila Therese May i Charlesa Michela. Glasnogovornik belgijskog premijera rekao je da su dva policajca na motociklima morali manevrirati kako bi izbjegli sudar s tim vozilom te da su jedva izbjegli sudar s vozilom u kojem je bio Michel. Tom je prilikom jedan od policajaca pao s motocikla, ali nije teže ozlijeđen. Prema riječima glasnogovornika, Michel je izašao iz svog vozila kako bi se uvjerio da policajac nije teže ozlijeđen te je sačekao hitnu pomoć.

'Gospođa May i njena pratnja bili su naprijed pa nisu vidjeli što se dogodilo, ali su kasnije informirani o situaciji', rekao je glasnogovornik.

Incident s europskim čelnicima događa se dva dana nakon što je u Francuskoj uhićeno šest osoba koji su planirali napad na predsjednika Emmanuela Macrona, te dan nakon što je španjolska policija objavila da je spriječila atentat na premijera Pedra Sancheza.