PIJAN ZA VOLANOM

Vozaču na autocesti prema Karlovcu izmjerena 4,72 promila

05.12.2011 u 15:49

Bionic
Reading

Izmjerena koncentracija rekordna je zabilježena ove godine na području ingerencija PUZ-a, pojasnili su iz policije ovaj nemili slučaj na prometnicama

Neslavan rekord proteklog vikenda u policijskoj kontroli brzina kretanja vozila, alkoholiziranih vozača i nadzora zloporabe droga sudionika u prometu na području ingerencije Policijske uprave zagrebačke ponio je 54-godišnji vozač s izmjerenih čak 4,72 promila alkohola u krvi

Dok je upravljao svojim Golfom autocestom u smjeru Karlovca policija ga je u vikend-kontroli zaustavila, a zatim i vrlo brzo pozvala vozilo hitne pomoći kojim je prevezen na liječničku obradu.

Izmjerena koncentracija rekordna je zabilježena ove godine na području ingerencija PUZ-a, pojasnili su iz policije ovaj nemili slučaj na prometnicama.

U akciji, koje se ciljano provodi svakoga mjeseca, zabilježena su 962 prometna prekršaja, od čega 154 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Prema broju oduzetih vozačkih dozvola (154) iz ove akcije, neslavni rekord se izjednačio s jednakim brojem oduzetih isprava u akciji od 11. do 13. ožujka, zaposjedajući sam vrh statistike za ovu godinu. (Rekordni je broj pak postignut za Martinje kada je evidentirano 289 alkoholiziranih vozača u prometu.)

U akciji je evidentirano i 16 vozačica koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Rekorderka po promilima je bila 30-godišnja vozačica Opel Astre kontrolirana na Zagrebačkoj aveniji s koncentracijom alkohola u organizmu od 1,51 g/kg.